Moderni Yrityspuisto-Voimala Business park

Entisessä Keski-Suomen talossa tehtiin mittavat muutostyöt, joiden seurauksena 1000 neliömetrin kokoinen alue koki huikean muodonmuutoksen. Virastomaisen värittömät tilat muutettiin inspiroivaksi työympäristöksi ja rakennus sai uuden nimen: Voimala Business Park.

Suunnittelun päätavoitteena oli luoda viihtyisä ja erottuva yritysilme, joka tarjoaa työympäristön missä kannustetaan yritysten väliseen yhteistyöhön. Voimala Business Parkkiin luotiin moderni ja nykyaikainen yrityspuisto, jossa on väriä, kansainvälisyyttä sekä persoonallisia yksityiskohtia.

Elämyksellinen ja tarkkaan harkittu sisustus vaikuttaa positiivisesti Voimalan yritysten viihtyvyyteen ja työntekijöiden hyvinvointiin. Sisustukselliset yksityiskohdat suunniteltiin pilke silmäkulmassa. Myös niiden on tarkoitus herättää yritysten välistä keskustelua sekä luoda spontaaneja kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa. Sisustuksessa käytettiin myös paljon erilaisia pintamateriaaleja ja Heli Mäkirannan suunnittelemat mittatilauskalusteet toteutettiin paikallisella puusepällä.

Tilojen suunnittelussa korostui käyttäjälähtöinen suunnittelu. Rakennuksen neliöt otettiin tehokkaaseen käyttöön ja ne taipuvat moneen eri tarpeeseen ja tilanteeseen. Rakennuksen helppokulkuisuuteen panostettiin lisäämällä opasteita. Näin ollen myös yritysten asiakkaat kokevat tilat helppokulkuisiksi ja saavat mielikuvan asiakkaan arvostamisesta sekä positiivisen kokemuksen selkeästi toteutetuista tiloista. Jotta työympäristön mukavuutta, tuottavuutta ja tehokkuutta saadaan kasvatettua, Voimalan valaistusta parannettiin erilaisilla valaisinratkaisuilla sekä Heli Mäkirannan suunnittelemilla uniikeilla valaisinratkaisuilla.

  • Voimala Business Parkin sisustus oli onnistunut projekti. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja saaneet paljon positiivista palautetta sekä loppukäyttäjiltä, että heidän tiloissaan vierailleilta asiakkailta. Yhteistyö sujui Helin kanssa hyvin ja toteutuksessa näkyi juuri se mitä halusimmekin tiloilta. Saimme kuluneen virastomaisen ilmeen tilalle raikkaita rohkeita värejä ja uusilla innovatiivisilla ratkaisuilla tilat päivittyivät nykyaikaan. Uudet ratkaisut materiaaleissa ja sisustuksissa toivat myös tiloille uusia käyttömahdollisuuksia ja lisää hyötyneliöitä asiakkaidemme käyttöön.

    Kirsi Kautola Asiakkuuspäällikkö, Jykes kiinteistöt